Innovation 2.0

Sinds1993 begeleiden wij ondernemingen op het gebied van innovatie, kennis en new business. Daarbij ontwikkelden wij vanuit de rol van organisatieadviseur ervaring kennis en ervaring over:

  • de stuurbaarheid van transitie- en innovatieprocessen,

  • nieuwe methodieken,

  • strategie, innovatie en valorisatie en

  • condities voor duurzaam ondernemerschap.


De wereld verandert, en natuurlijk kon ons traditionele innovatie-adviesbureau Van der Meer & van Tilburg niet hetzelfde blijven. De lopende activiteiten ronden we af, alles wat niet dienstbaar blijkt elimineren we. Het werk aan innovatie en groei bloeit als nooit tevoren, nu vanuit verschillende functies binnen slimme, frisse, flexibele, inspirerende en innovatieve netwerkorganisaties:


BUSINESS DEVELOPER TECHNOLOGISCHE INDUSTRIE bij Horizon Flevoland, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland.

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen ondersteunen lokale ondernemers bij de groei van de onderneming. Innovatieprojecten, businesscases en innovatieprogramma’s met innovatieve mkb-bedrijven zijn daarbij erg belangrijk. Horizon Flevoland, BOM, LIOF, Oost NL, InnovationQuarter, NOM, Impuls Zeeland, ROM Regio Utrecht, en InWest leveren een belangrijke bijdrage aan de versterking van de innovatie- en concurrentiekracht in hun eigen regio's. Het netwerk van regionale ontwikkelingsmaatschappijen dekt heel Nederland. Afgelopen jaar werd gewerkt aan 683 innovatieprojecten op het gebied van energietransitie, voedseltransitie, grondstoffentransitie, gezond ouder worden, veiligheid en sleuteltechnologieën.


Manager Innovatie bij Stichting Innovat.ION, hét platform voor open innovatie in de maakindustrie. Stichting Innovat.ION vergroot de impact van innovatie in de industrie door de uitvoering van innovatieve projecten in een (open) innovatiestructuur. De ontwikkelde kennis wordt ingezet door maak-bedrijven. De Vereniging ION, de branche vereniging voor de oppervlaktebehandelende industrie verzorgt de backoffice vanuit het gebouw van de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. De netwerken van Innovat.ION en van de Vereniging ION vullen elkaar hierin naadloos aan.


InnovatieMakelaar voor Holland Hightech , Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Hightech Systemen & Materialen (HTSM). Het netwerk van InnovatieMakelaars stelt het MKB in staat kosteloos gebruik te maken van innovatieadviesdiensten zoals consulting en bijstand op het gebied van kennisoverdracht; verwerving, bescherming en exploitatie van immateriële activa; het gebruik van standaarden en regels waarin deze zijn vastgelegd. De door TKI HTSM aangeboden adviezen zijn gericht op innovatie van producten, processen of diensten; het verlenen van technologische bijstand of diensten voor het overdragen van technologie.

Via Holland High Tech kunnen high tech MKB-ondernemingen kosteloos gebruik maken van adviesdiensten gericht op innovatie en ontwikkeling. Hieronder valt: consulting en bijstand op het gebied van kennisoverdracht; verwerving, bescherming en exploitatie van immateriële activa; het gebruik van standaarden en regels waarin deze zijn vastgelegd. MKB-ondernemingen die gebruik willen maken van de regeling kunnen zich aanmelden bij Holland High Tech.